Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

THL:n Taneli Puu­ma­lai­nen siirtyy so­siaa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­riön osas­to­pääl­li­kök­si

Puumalainen toimii määräaikaisena osastopäällikkönä STM:ssä kevään 2022 loppuun saakka.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriöön (STM) osastopäälliköksi, ministeriö kertoo.

Hallitus on nimittänyt Puumalaisen STM:n turvallisuus ja terveys -osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään 22. huhtikuuta eli kahden viikon päästä.

Puumalainen jatkaa STM:n osastopäällikkönä 31. toukokuuta 2022 asti. Viran vakinainen haltija Päivi Sillanaukee on siihen asti virkakierrossa ulkoministeriössä.

Puumalainen on toiminut THL:ssä ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä vuodesta 2014. Hän johtaa THL:ssä infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikköä.

Koronapandemian aikana Puumalainen on ollut yksi näkyvimmistä THL:n asiantuntijoista. Esimerkiksi tänään aamupäivällä Puumalainen kertoi Suomen koronatilanteen kehittymisestä STM:n ja THL:n yhteisessä tilannekatsauksessa.

STM:n turvallisuus ja terveys -osasto vastaa ministeriössä valmistelu- ja kehittämistyöstä muun muassa lääkehuollossa ja tartuntatautien torjunnassa. Osastolle kuuluvat myös valmiusasiat sekä häiriötilanteisiin valmistautuminen STM:ssä ja sen hallinnonalalla.

Lähiaikoina osastopäällikön merkittäviin tehtäviin kuuluu koronatoimien valmistelu ja toimeenpanon johtaminen yhteistyössä muun muassa THL:n kanssa, ministeriö kertoo.