THL: Suo­mes­sa todettu 17 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa ja kaksi uutta kuo­le­maa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la tar­tun­to­ja yh­teen­sä 146

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 17 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntoja on nyt yhteensä 7 483.

Eniten tartuntoja on Uudellamaalla, kaikkiaan 5 454. Kaupungeista eniten tartuntoja on Helsingissä (2 793). Vantaalla on todettu 919 tartuntaa ja Espoossa 856 tartuntaa.

Turussa on todettu 218 tartuntaa ja Tampereella 142 tartuntaa.

Koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 146. Näistä 96 on Oulussa.

Länsi-Pohjan alueella koronavirustartuntoja on 150 kappaletta, Kainuussa 65 ja Lapissa 78 tartuntaa.

Tiistaihin mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli raportoitu 331. THL kertoi tiistaina kahdesta uudesta kuolemantapauksesta. Sairaalahoidossa on tiistaisten tietojen mukaan kuusi henkilöä, joista yksi tehohoidossa.

THL tiedottaa sairaalahoidossa olevista ja kuolemantapauksista yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta nyt THL antoi uusia tietoja myös tiistaina.

Tiistaisten tietojen mukaan OYSin erityisvastuualueella ei ollut yhtään potilasta sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Koko alueella viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 12 ihmistä.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalahoidossa olevien potilaiden ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten lukumäärän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Juttua muokattu kello 15.37: Lisätty päivitetty kuolonuhrien ja sairaalahoidossa olevien määrä.