Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

THL ra­por­toi Ouluun tors­tai­na 22 uutta tar­tun­taa kes­ki­vii­kon tar­tun­ta­pii­kin jäl­keen, Lapissa ja Kai­nuus­sa tar­tun­nat li­sään­tyi­vät vain muu­ta­mil­la

THL kertoi torstaina puolen päivän aikoihin, että Ouluun on raportoitu 22 uutta koronatartuntaa.

Luku on maltillisempi keskiviikon tartuntapiikin jälkeen, jolloin THL ilmoitti Ouluun keskipäivällä 32 tartuntaa ja kaupungin terveysviranomaiset myöhemmin iltapäivällä ennätykselliset 40 päivän aikana varmistunutta tartuntaa.

Oulussa on nyt varmennettu yhteensä 568 tartuntaa. PPSHP:n alueella vastaava lukema on 746.

THL kertoi torstaina päivällä, että Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa verrattuna edelliseen päivään. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 23 148 tautitapausta. Aiemmin tänään THL:n johtaja Mika Salminen sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomessa olisi todettu noin 570 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n luvuissa on mukana viivettä, eli mukana on tartuntoja muutamilta edeltäviltä päiviltä. Oulun kaupunki sen sijaan kertoo joka päivä kuluvan päivän aikana iltapäivään mennessä tietoon tulleet tuoreet tartunnat. Tämän vuoksi luvut ovat erilaisia.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja rekisteröitiin Kempeleeseen kaksi ja Ylivieskaan myös kaksi. Muhokselle rekisteröitiin yksi tai useampi tartunta, ja kunnassa on nyt epidemian aikana ollut yhteensä viisi tartuntaa, ja THL on lisännyt sen julkiseen kuntien tartuntalistaansa.

Torstaina aamupäivällä peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella, johon kuuluvat Ylivieska, Nivala, Alavieska ja Sievi, on todettu kolme uutta tartuntaa. Näistä yksi liittyy Nivalassa havaittuun tartuntaan ja kaksi Raudaskylän kristillisen opiston tartuntaketjuun.

Kallion alueella on kolme erillistä tartuntaketjua, jotka eivät liity toisiinsa. Tartuntoihin liittyen koronavirukselle altistuneita henkilöitä on Kallion alueella asetettu karanteeniin tällä hetkellä yli sata.

Rovaniemelle ja Kittilään tuli THL:n tilastoihin torstaina molempiin  yksi uusi tartunta.

Kainuussa Kajaanin tartunnat lisääntyivät kahdella ja Sotkamon yhdellä.

26.11. kello 12.05: Tarkennettu tiedot, Muhoksella on nyt kaikkiaan viisi tartuntaa.

Lisättu kello 12.43: Kallion alueen tietoja.

Korjattu kello 12.50: Korjattu THL:n ilmoittamia lukuja.