Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

THL pidensi tur­va­vä­li­suo­si­tus­ta yli kahteen metriin – jul­ki­sis­sa si­sä­ti­lois­sa tulisi käyttää maskia, vaikka tur­va­vä­lin pito on­nis­tui­si­kin

THL on päivittänyt turvavälisuositustaan. Arkistokuva.
THL on päivittänyt turvavälisuositustaan. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

THL on muuttanut turvavälisuositustaan uusien aiempaa herkemmin leviävien koronavirusvarianttien vuoksi. THL suositteleekin nyt pitämään yli kahden metrin turvavälin muihin ihmisiin.

THL:n mukaan lähikontakteja tulisi nyt vähentää entisestään vain välttämättömimpiin.

– Koska muuntunut koronavirus leviää helpommin, on meidän oltava entistä varovaisempia ja pidettävä yli kahden metrin turvaväliä muihin, THL:n johtaja Mika Salminen toteaa tiedotteessa.

Lisäksi THL:n mukaan kasvomaskeja tulisi pitää julkisissa tiloissa, vaikka yli kahden metrin turvavälin pitäminen onnistuisikin.

THL:n maskisuositus koskee tällä hetkellä kaikkia 12 vuotta täyttäneitä. Maskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksia. Maskisuositus on voimassa myös kouluissa ja oppilaitoksissa peruskoulun kuudennesta luokasta lähtien sekä työpaikoilla, jos samassa tilassa työskentelee tai oleilee useampia henkilöitä.

THL muistuttaa myös, että koronatestiin tulisi mennä lievistäkin oireista. Koronaviruksen oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli.

– Koronatestiin tulisi mennä, jos mikä tahansa näistä oireista ilmaantuu, tiedotteessa todetaan.