Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Terwa Tower ei ole hyvää kau­pun­ki­suun­nit­te­lua – Oulun puut­tu­vat korkean ra­ken­ta­mi­sen lin­jauk­set pitää vii­mein­kin val­mis­tel­la

Terwa Tower  -hanke ”selvittelyineen” koskee tärkeää julkista kaupunkitilaa. Yleinen oleskelun ja toiminnan torialue on kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokasta kaupunkia ja maisemaa. Samoin rantakorttelit jatkuen Oja- ja Hallituskadulla.

Ohjaako 1960-luvun pelkkä arkkitehtikilpailun torni 2,5 kertaa paisuneenakin ja 80 metrisenä hanketta? Kilpailuehdotuksessa rantakorttelit piti muuttaa 7-kerroksisiksi (vrt. Radisson). Hanke ei kunnioita historiallisesti keskiössä olevaa kauppahallimiljöötä makasiineineen eikä suistoalueen ainutlaatuisuutta, avaraa maisemaa.

Vänmanninsaaren niin sanotun kaupungintalotornin rakennusala on jo annettu teatterille. Rakennustarve toteutui 2000-luvulla Oulu10 rakentamisella. Sen korkeutta alennettiin merinäköalan esteenä lähitalojen asukkaille. Massiivinen Terwa Tower -torni olisi näköalaeste joka suunnasta.

Jaatisten mukaan tärkeä osa saarta oli aukio rakennusten keskellä. Sen merkitys on sittemmin korostunut liikenteen, maisemien ja merellisyyden osalta, kun on rakennettu hieno baanaksi muutettava kevyen liikenteen yhteys, silta Pikisaareen, siellä kolme reittiä ja siltayhteys Hietasaareen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.