Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ter­veys­ta­lon yt-neu­vot­te­lut ovat päät­ty­neet: lo­mau­tuk­set mah­dol­li­sia, mikäli koronan vuoksi alen­tu­nut kysyntä ei nor­ma­li­soi­du

Mahdolliset lomautusilmoitukset annetaan viimeistään joulukuun lopulla.

Terveystalon koko konsernia koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 26. kesäkuuta, tiedottaa Terveystalo. 

Neuvottelujen tuloksena henkilöstöä voidaan lomauttaa enintään 90 päiväksi niissä tehtävissä, joissa työ on väliaikaisesti vähentynyt ja/tai yhtiön edellytykset tarjota työtä ovat väliaikaisesti vähentyneet. Henkilöstökustannuksia sopeutetaan kuitenkin ensisijaisesti mahdollisuuksien mukaan muilla keinoilla, esimerkiksi jäädyttämällä korvausrekrytointeja, tiedotteessa kerrotaan.

Mahdolliset lomautukset voivat olla koko- tai osa-aikaisia riippuen työtehtävästä ja yksiköstä, ja ne voivat kestää enintään 90 vuorokautta. Mahdolliset lomautusilmoitukset annetaan viimeistään joulukuun lopulla. 

Tiedotteen mukaan lomautuksia tehdään, mikäli koronaviruksen heikentämä kysyntä ei normalisoidu. 

– Olen pahoillani terveystalolaisten puolesta epävarmuuden jatkumisesta ja teemme kovasti töitä sen eteen, että kysyntä normalisoituisi mahdollisimman nopeasti ja mahdolliset lomautukset jäisivät mahdollisimman suppeiksi. Kuormittavasta keväästä huolimatta olen ylpeä Terveystalon suoriutumisesta vaikeassa ympäristössä. Olemme kyenneet reagoimaan nopeasti, uudistumaan ja palvelemaan asiakkaitamme ja koko yhteiskuntaa mahdollisimman laajasti. Kevään aikana Terveystalon asiakastyytyväisyys on jatkanut edelleen nousuaan aikaisemmista ennätyksistä. Nöyrä kiitos ammattilaisille huippusuorituksesta ja asiakkaillemme luottamuksesta, toimitusjohtaja Ville Iho toteaa tiedotteessa.