Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Terve arki lisää ter­vet­tä mieltä – ala­ku­loa tai vai­kei­ta elä­män­vai­hei­ta ei ai­kai­sem­min pidetty samalla tavalla sai­rau­te­na kuin ny­kyi­sin

Uusi ministeri Oulusta haluaa mielenterveyden työelämän osapuolia yhdistäväksi kehittämiskohteeksi. Terveyttä tukeva politiikka ja ennaltaehkäisyyn käytetty raha on halvinta hoitoa myös mielen sairauksissa.

Uusi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen linjasi yhdeksi tavoitteekseen mielenterveyden edistämisen suomalaisessa yhteiskunnassa.
Uusi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen linjasi yhdeksi tavoitteekseen mielenterveyden edistämisen suomalaisessa yhteiskunnassa.
Kuva: Pekka Peura

Oululainen vasemmistopoliitikko Hanna Sarkkinen linjasi alkuviikosta useissa haastatteluissa (esimerkiksi Kaleva 28.6.) tavoitteitaan sosiaali- ja terveysministerinä. Uusi ministeri haluaa erityisesti tarttua työhön mielen hyvinvoinnin puolesta, vaikka toki pöydälle tulee muitakin isoja aiheita, kuten sosiaaliturvan kehittäminen sekä perhevapaauudistus.

Mielenterveys ymmärretään nykyisin laajasti yhteiskunnallisesta näkökulmasta, kun sitä vastoin aikaisemmin henkistä pahoinvointia tarkasteltiin enimmäkseen yksittäisen ihmisen ongelmana.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.