Pääkirjoitus: Mainio uutinen Suomen pel­loil­ta – hyvät sa­to­nä­ky­mät li­sää­vät huol­to­var­muut­ta

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Ter­ra­fa­me kas­vat­ti lii­ke­vaih­toaan vuoden en­sim­mäi­sel­lä puo­lis­kol­la – ko­ro­na­vi­rus ei vai­kut­ta­nut ope­ra­tii­vi­seen toi­min­taan, mutta siirsi vuo­si­huol­to­sei­sak­kia

Terrafame kertoo, että akkukemikaalitehtaan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti. Kuva tehdasalueelta huhtikuussa.
Terrafame kertoo, että akkukemikaalitehtaan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti. Kuva tehdasalueelta huhtikuussa.
Kuva: Juha Neuvonen

Terrafame Oy kasvatti liikevaihtoaan ensimmäisellä vuosipuoliskollaan vuonna 2020. Yhtiön liikevaihto oli 172,6 miljoonaa euroa kesäkuun loppuun mennessä. 

Kaikkiaan liikevaihto kasvoi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 22,3 prosenttia viime vuotiseen ensimmäiseen vuosipuoliskoon verrattuna. 

Liikevaihdon kasvusta huolimatta vuosipuoliskon liiketulos oli miinuksella 600 000 euroa.  

Yhtiön mukaan liikevaihdon lisäksi myös käyttökate kasvoi vuoden takaiseen verrattuna. Käyttökate oli 19,1 miljoonaa euroa, joka on 11,1 prosenttia liikevaihdosta. Vuosi sitten käyttökate oli 1,5 miljoonaa euroa eli 1,1 prosenttia liikevaihdosta. 

Yhtiön kaivoksen nikkelin tuotanto oli 15 462 tonnia, mikä on 13,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Sinkin tuotanto oli 29 929 tonnia, mikä on 10,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. 

Vuosipuoliskon aikana sinkin keskihinta laski, kun taas nikkelin keskihinta nousi. 

Yhtiö kertoo, ettei koronavirusepidemia ole vaikuttanut haitallisesti sen operatiiviseen toimintaan. Myös akkukemikaalitehtaan rakentaminen on edennyt suunnitellusti. 

Yhtiö kertoo perustaneensa erillisen koronatyöryhmän maaliskuun puolessavälissä ja ottaneensa käyttöön tuolloin toimintaohjeet, joiden avulla varmistettiin toiminnan jatkuvuus poikkeustilanteessa. Koronavirusepidemia siirsi kuitenkin toukokuulle suunnitellun vuosihuoltoseisakin elokuulle.