Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Te­hy-leh­ti: Lähes 50 te­ho­hoi­ta­jaa ir­ti­sa­nou­tu­nut kevään aikana OYSissa

Poikkeuksellinen irtisanoutumisaalto vaikeuttaa Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoidon toimintaa kesän aikana. Tehy-lehti uutisoi, että OYSista on kevään aikana irtisanoutunut lähes viisikymmentä tehohoitajaa.

Tammikuun ja toukokuun välisenä aikana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palveluksesta on irtisanoutunut 49 kokenutta tehohoitajaa.

Tehy-lehden haastattelema sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila kertoo, ettei ole nähnyt näin poikkeuksellista määrää irtisanoutuneita työuransa aikana.

– Tilanne ei näytä kovin hyvältä, ja joudumme supistamaan teho- ja valvontahoidon paikkoja merkittävästi. Jos kesällä tulee yllätyksiä, joudumme muuttamaan suunnitelmia, Lukkarila sanoo.

Kesällä aikuisten tehohoidossa on käytössä 14 tehohoitopaikkaa ja neljä tehovalvontapaikkaa. Normaalisti tehohoidon paikkoja on käytössä 22: 16 tehohoitopaikkaa ja kuusi tehovalvontapaikkaa.

Keväällä hoitajajärjestöjen lakon aikana tehohoitopaikkoja oli 16 ja tehovalvontapaikkoja neljä.

OYSin lisäksi tehohoitajia on irtisanoutunut ainakin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, jossa noin kolmekymmentä hoitajaa on sanonut sopimuksensa irti.