Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Ta­va­ra­ju­na törmäsi rajusti mal­mi­vau­nui­hin Oulun ra­ta­pi­hal­la – "Ta­va­ra­lii­ken­teel­le isot on­gel­mat pit­käk­si aikaa"

Kemistä tullut tavarajuna törmäsi ratapihalla seisseisiin malmivaunuihin Oulun Nokelan ratapiha-alueella. Onnettomuus ei vaikuta henkilöliikenteeseen. Onnettomuustutkintakeskus selvittää onnettomuuden syytä.

Kemistä tullut juna törmäsi ratapihalla tyhjillään seisseisiin malmivaunuihin. Kaksi tavarajunaa törmäsi Oulun ratapiha-alueella Etu-Lyötyn kohdalla. Etu-lyötty Oulu. Juna raiteilta Klo 15.45 junapihalla ilmeisesti kaksi tavarajunaa törmäsi.
Kemistä tullut juna törmäsi ratapihalla tyhjillään seisseisiin malmivaunuihin.
Kemistä tullut juna törmäsi ratapihalla tyhjillään seisseisiin malmivaunuihin.
Kuva: Santeri Rahkamaa

Kemistä tullut tavarajuna törmäsi rajusti ratapihalla tyhjillään seisseisiin venäläisiin malmivaunuihin Oulun Nokelan ratapiha-alueella hieman ennen viittä lauantaina iltapäivällä.

Törmäyksen seurauksena ilman lastia liikkeellä olleen junan veturi sekä kolme ratapihalla siirtoa odottaneista malmivaunuista suistuivat raiteilta. Lisäksi kaksi malmivaunuista sinkoutui viereisellä raiteella olleen puutavarajunan päälle.

Ilman lastia liikkeellä olleen junan kuljettaja loukkaantui lievästi, ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan jatkotutkimuksiin. Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita henkilöitä.

Liikenne on turmapaikalla tällä hetkellä poikki. Alueella on myös katkennut sähkölinjoja, ja rataverkossa on jännitekatko.

– Törmäyksessä on ollut valtavat energiat, Oulu–Koillismaan pelastuslaitoksen palomestari Kimmo Virkkala kertoo.

Alueen raivaustöitä Virkkala luonnehtii isoksi operaatioksi massiivisen kaluston vuoksi.

Ei vaikutusta henkilöliikenteeseen

Onnettomuus ei vaikuta henkilöliikenteeseen, joka toimii normaalisti.

Tavaraliikenteelle onnettomuudesta koituu sen sijaan merkittävää haittaa jopa useiden päivien ajaksi, sanoo Liikenneviraston rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström.

Kemin suunnasta tullut tyhjillään ollut juna oli matkalla Kontiomäelle. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa.

– Onnettomuustutkintakeskuksen väki tutkii parhaillaan asiaa, Lindström kertoo.

Hän luonnehtii onnettomuutta hyvin poikkeukselliseksi.

– Tavaraliikenteelle tästä tulee isot ongelmat pitkäksi aikaa. On hirveän poikkeuksellista, että junat törmäävät tällä tavalla.

Liikennevirasto pääsee aloittamaan onnettomuuden raivaustyöt yhdessä VR:n kanssa sen jälkeen, kun Onnettomuustutkintakeskus on saanut omat selvityksensä tehtyä, kertoo Liikenneviraston kunnossapidon aluepäällikkö Teemu Poussu.

– Ensin on raivattava kalusto pois, jonka jälkeen päästään aloittamaan korjaustyöt. Törmäys vaurioitti sähköradan rakenteita ja myös junarataa.

Etu-Lyötyssä asuva Kalle Pernu kertoo, että oli lauantai-iltapäivällä kotonaan katsomassa televisiota, kun varttia vaille viisi ratapihan suunnasta kuului valtava rymähdys.

– Se oli kuin ukkonen olisi iskenyt. Kun katsoin ulos ikkunasta, näkymä ratapihalla oli melko tyly. Junan vaunuja oli kimpoutunut törmäyksen seurauksena tukkijunan päälle.

Juttua korjattu kello 20.52: Kemistä tullut juna ei kuljettanut puutavaraa, vaan oli liikkeellä ilman lastia.

Kaksi tavarajunaa törmäsi Oulun ratapiha-alueella Etu-Lyötyn kohdalla.
Kaksi tavarajunaa törmäsi Oulun ratapiha-alueella Etu-Lyötyn kohdalla.
Kuva: Kalle Pernu
Etu-lyötty Oulu. Juna raiteilta
Etu-lyötty Oulu. Juna raiteilta
Kuva: Samiv