Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Tar­vit­sem­me riis­tan­tut­ki­mus­ta enemmän kuin koskaan – luonto ja sen eko­sys­tee­mit ovat jat­ku­vas­sa muu­tok­ses­sa

Suomessa on aiemmin tehty luonnonvarojen käytössä ja energiataloudessa ratkaisuja, joiden ympäristövaikutuksiin on havahduttu tiedon lisääntyessä vuosikymmenien päästä.

Suomen riistantutkijat ja riista-asioista päättävät henkilöt kokoontuvat Ouluun tiistaina ja keskiviikkona 23.–24. tammikuuta valtakunnallisille Riistapäiville. Tunnelma on odottava, sillä käsiteltävänä on isoja muutoksia. Ne liittyvät maankäyttöön, eläintauteihin ja monimuotoisuuteen. Osaammeko nyt ennustaa sen, mitä emme osanneet vuosikymmeniä sitten?

Riistapäiviä on järjestetty vuodesta 1990 lähtien. Teemat ovat vaihdelleet. On tarkasteltu niin siivekkäitä, sorkilla kulkevia kuin kynnen jälkiä jättäviä, saalistavia ja niiden saaliita. On esitelty eläinkantoja ja kannan seurantoja ja niiden menetelmiä. On tarkasteltu lajien vuorovaikutussuhteita ja eri lajien hyötyjä ja haittoja suhteessa yhteiskuntaan. Välillä on katsottu taaksepäin, välillä eteenpäin, mutta aina teemat ovat jollakin tavalla käsitelleet tai pyrkineet tunnistamaan muutosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.