Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lo­yh­tiöt tar­vit­se­vat roh­keam­paa tu­pa­koin­ti­sään­te­lyä – Savuton Suomi 2030 -ta­voit­teen saa­vut­ta­mi­nen edel­lyt­tää seu­raa­val­ta hal­li­tuk­sel­ta tart­tu­mis­ta haas­tei­siin

Tupakointi aiheuttaa taloyhtiöissä monenlaisia hankaluuksia. Se haittaa esimerkiksi parvekkeiden käyttöä, estää asuntojen tuulettamista kesähelteillä ja aiheuttaa savun tai hajun kantautumista epätiiviistä rakenteista naapuriin.

Taloyhtiö voi kieltää tupakoinnin kiinteistöllään ottamalla yhtiöjärjestykseen tupakointikieltoehdon. Tämä edellyttää kuitenkin kaikkien osakkaiden suostumusta.

Uudiskohteissa tupakointikiellon voi ottaa yhtiöjärjestykseen helposti jo rakentamisvaiheessa, mutta vanhoissa taloyhtiöissä se onnistuu vain harvoin.

Asunto-osakeyhtiö voi hakea myös viranomaisen määräämää tupakointikieltoa parvekkeille tai asuintilojen sisäosiin. Haasteeksi parveketupakointikieltojen kohdalla ovat nousseet viranomaisen perimät maksut, jotka ovat suurissa kunnissa voineet nousta jopa useisiin tuhansiin euroihin.

"Tupakointi taloyhtiöiden ja muiden asuntoyhteisöjen kiinteistöissä tulisi säätää nykyistä laajemmin jo suoraan tupakkalain perusteella kielletyksi."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.