Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lo­yh­tiöi­den kor­jaus­avus­tuk­sil­la vauhtia koronan ku­rit­ta­maan ta­lou­teen

Koronakriisi voi leikata tänä vuonna asunto-osakeyhtiöiden korjausrakentamisesta peräti 300–400 miljoonaa euroa eli jopa 10 prosenttia. Koronatilanne on viivästyttänyt korjaushankkeista päättämistä ja töiden aloittamista.

Kuitenkin juuri taloyhtiöiden korjausrakentaminen toimisi hyvänä talouden elvytyksenä ja tarjoaisi rakennusalalle töitä. Kiinteistöliitto esittää, että valtion vuoden 2021 talousarvioon varataan 100 miljoonaa euroa taloyhtiöiden korjausavustuksiin. Tällä saataisiin aikaan noin miljardin euron korjauselvytys.

Varteenotettava tapa edistää asuinrakennusten kuntoa ja energiatehokkuutta on tukea suunnitteluavustuksilla taloyhtiöiden suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Avustusta tulisi myöntää kuntoarvioiden ja kuntotutkimusten teettämiseen, esimerkiksi kymmenen prosenttia kustannuksista.

Avustusten lisäksi asunto-osakeyhtiöiden perusparannuslainojen valtiontakausjärjestelmä on tarpeen uudistaa. Takauslainan osuutta hankkeen kokonaisrahoituksesta on korotettava, takausmaksua on alennettava sekä täytetakauksen hyväksymiselle asetettuja vakuusvaatimuksia kevennettävä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.