Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Takana ajavat roik­ku­vat perässä vaa­ral­li­sen lä­hel­lä, sanoo kolme nel­jäs­tä suo­ma­lai­ses­ta

Joka kymmenes suomalainen myöntää ajaneensa tarkoituksellisesti liian lähellä edellä ajavaa.

Liikenneturvan kyselytutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on kokenut takana ajavien roikkuvan perässä vaarallisen lähellä. Monet kertovat myös nostaneensa ajonopeutta tämän takia.

Kolme neljästä kokee, että takana ajava roikkuu perässä kiinni usein tai joskus.

– Takaa tuleva ei välttämättä koe toisen takapuskurissa roikkumista niin stressaavana kuin edellä ajava – etenkin jos siitä on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus, toteaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen.

Liikenneturva muistuttaa tiedotteessaan, että takapuskurin tuntumassa ajava aiheuttaa riskin itselleen sekä muille. Sen lisäksi se vaikuttaa suoraan ajomukavuuteen, sillä lähellä ajaminen voi aiheuttaa ajomukavuuden tempoilua ja niin sanottua haitariliikennettä. Pahimmillaan liian lyhyet turvavälit

Kyselyyn vastanneista kuljettajista 68 prosenttia kertoo pitävänsä useimmiten riittävää turvaväliä edessä kulkevaan, 22 prosenttia tekee näin joskus.

Viimeisen vuoden aikana joka kymmenes kuljettaja myöntää ajaneensa tarkoituksellisesti liian lähellä edellä ajavaa.

– Tarkoituksella liian lähellä perässä roikkuminen ei tuota kuin hallaa sekä itselle että edessä kulkevalle. Takapuskurin hiillostaminen koetaan ärsyttävänä ja stressaavana, joten pitämällä kunnon väliä myötävaikutetaan myös liikenteen ilmapiiriin, Korhonen toteaa.

– Liikennetilanteessa emme pysty vaikuttamaan toisten toimintaan, mutta voimme pyrkiä omalta osaltamme pitämään liikenteen turvallisena.