Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Täh­täi­mes­sä solujen hy­vin­voin­ti – Ou­lu­lai­nen Ti­me­Ga­te pa­nos­taa Yh­dys­val­to­jen bio­far­ma­sia­mark­ki­noil­le

Mittalaite paljastaa hetkessä, mitä lääketuotantoon käytettäville soluille juuri nyt kuuluu. Uusi tuoteversio virtaviivaistaa valmistusta. – USA:ssa tuntuu olevan kunnon kuhina meidän teknologian suhteen, sanoo toimitusjohtaja Mari Tenhunen. Ainutlaatuinen mittausteknologia sopisi vielä ravinnontuotantoonkin.

Solunesteeseen upotettava mittapää on kehitetty lääkealan bioreaktoreita varten, kertovat Mari Tenhunen ja tuotekehityksestä vastaava Risto Hyypiö.
Solunesteeseen upotettava mittapää on kehitetty lääkealan bioreaktoreita varten, kertovat Mari Tenhunen ja tuotekehityksestä vastaava Risto Hyypiö.
Kuva: Teija Soini

Oululainen TimeGate Instruments Oy toi kolmannen sukupolven mittalaitteensa markkinoille kesäkuussa. Kansainvälistymisen fokus on nyt lääketeollisuudessa ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen markkinoilla.

Raman-teknologialle perustuvaa reaaliaikaista mittaamista on kehitetty hartaasti. Lyhytpulssista valoa hyödyntävän laitteen uusi, kompakti tuoteversio on kooltaan enää puolet entisestä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.