Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa kuusi ylen­nys­tä – katso täältä kaikki it­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set

Ukrainan sota: Uk­rai­na­lais­äi­dit ker­to­vat, kuinka pa­ke­ni­vat las­ten­sa kanssa turvaan Ouluun

Luitko jo tämän: Raa­tis­sa ko­mei­le­va pop­pe­li­veis­tos kärsi ti­hu­työs­tä

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Syyt­tä­jä: Va­le­lä­hi­hoi­ta­ja huijasi hoi­va­ko­tia Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja käytti van­huk­sen pank­ki­kort­tia omiin me­noi­hin­sa – vaa­di­taan eh­dol­lis­ta ja sakkoja

Oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessaan nainen myöntää työskennelleensä lähihoitajana epäpätevänä niin, että työnantaja olisi ollut tietoinen hänen opintojensa tilanteesta.

Lähihoitajana ilman virallista pätevyyttä työskennelleen naisen syytteitä käsiteltiin keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan nainen oli pohjoispohjalaisen kunnan hoivakodin rekrytointitilanteessa kertonut lähihoitajaopintojensa olevan loppuvaiheessa. Vuonna 2016 nainen syyttäjän mukaan erehdytti työnantajaa kertomalla valheellisesti, että olisi suorittanut opintonsa loppuun. Näin ei kuitenkaan ollut, ja lopulta nainen syyttäjän mukaan toimitti työnantajalleen väärennetyn tutkintotodistuksen sen jälkeen, kun työnantaja oli toistuvasti pyytänyt todistusta nähtäväksi.

Syyttäjän mukaan nainen sai valheellisin perustein kymmenientuhansien eurojen arvosta palkkatuloja ja taloudellisia etuja vuosien 2016–2018 aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.