Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Syöt­teen luon­to­kes­kuk­sen uusi näyt­te­ly avautuu joulun jälkeen

Syötteen luontokeskuksen uusi näyttely poikkeaa digiajan valtavirrasta siinä, ettei siitä löydy juurikaan näyttöjä ja älylaitteita.
Syötteen luontokeskuksen uusi näyttely poikkeaa digiajan valtavirrasta siinä, ettei siitä löydy juurikaan näyttöjä ja älylaitteita.
Kuva: Juho Niemelä

Syötteen luontokeskuksen uusi, pysyvä Rakkaudella Luontosi -näyttely avautuu yleisölle 27.12.

Uusi näyttely tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen, luonnon monimuotoisuuden katoamiseen. Pääteemana ovat Syötteen alueen luontotyypit ja lajit, ja katsoja pääsee tutkimaan, millaiset asiat vaikuttavat lajien hyvinvointiin ja luonnon monimuotoisuuteen.

Luontokeskuksen näyttelyn toteutuksesta ovat vastanneet näyttelyarkkitehti Taina Väisänen ja Motor OÜ. Näyttelyn lisäksi keskuksen aula-, auditorio- ja ravintolatilat on uudistettu.

Luontokeskuksen uudistusprojektin budjetti oli 500 000 euroa ja se rahoitettiin eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella.

Uuden näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 4. helmikuuta. Samalla juhlitaan Syötteen luontokeskuksen 20-vuotisjuhlia. Ohjelmaa on tiedossa koko päiväksi ja illalla näyttelyä juhlistetaan virallisilla avajaisilla, joissa kuullaan meteorologi Kerttu Kotakorven esitys ilmastonmuutoksen vaikutuksista Syötteen luontoon.

Luontokeskus on avoinna 27.12.2022–8.1.2023 päivittäin kello 10–16 ja sen jälkeen 19.2. asti tiistaista sunnuntaihin kello 10–16.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.