Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Syö­mä­sä: Uni­res­tan Makosa tuo Vä­li­vai­niol­la vaih­te­lua lou­nas­ruo­kai­luun tar­joa­mal­la mous­sa­kaa

Unirestan ravintola Makosa sijaitsee Välivainiolla, Paulaharjuntiellä, hiukan piilossa toimistorakennuksen uumenissa.

Makosan moussaka on tervetullutta vaihtelua lounasruokiin.
Makosan moussaka on tervetullutta vaihtelua lounasruokiin.
Kuva: Kati Valjus

Unirestan ravintola Makosa sijaitsee Välivainiolla, Paulaharjuntiellä, hiukan piilossa toimistorakennuksen uumenissa. Se on tiloiltaan melko tavallinen työmaaruokala, mutta viihtyisyyttä on lisätty pienin elementein, kuten pöytäliinoin.

Lounas tarjoillaan noutopöydästä ja se on sellaista perusvarmaa ruokalalaatua. Tänään on tarjolla havaijinleikettä broilerista, jauhelihamoussakaa ja mungpapupihvejä.

Salaatit on aseteltu kauniisti esille pitkänmallisiin astioihin. Salaattipöydästä löytyy niin tuoreita ituja kuin kukkakaali-kikhernesalaattiakin, joten plussaa mielikuvituksen käytöstä. Salaattipöydästä saa myös annostella valkosipulia ja pestoa mielensä mukaan ruokansa lisukkeeksi.

Paneroidut pihvit rasvaisten pottujen kera eivät nyt meitä houkuttele, joten maistelemme moussakaa sekä broilerin gluteenitonta vaihtoehtoa, kanavartaita. Rajoitteet on mainittu listassa selvästi, ja erikoisruokavaliota noudattavan kannattaa tosiaan kysäistä vaihtoehtoa henkilökunnalta, sillä sellainen löytyy sutjakasti.

Vesilasit, vesikannut ja ruokailuvälineet löytyvät pöydistä, joten tarjottimien kanssa ei tarvitse täällä tolskata. Sekin lisää viihtyvyyttä ja vähentää ruokalameininkiä.

Moussakaa ei olekaan tullut vähään aikaan maisteltua, joten se on kyllä tervetullutta vaihtelua lounasruokiin. Santsikierroksella testaamme myös mungpapupihviä omatekoisella soijajogurttikastikkeella, ja hyvin toimii sekin.

Perjantaina puolen päivän jälkeen lounasravintolassa on hiljaista, ja monessa laarissa on ruoka jo vähänä. Sitä onneksi tuodaan annoksittain lisää, jotteivät syöjät joudu kohtaamaan ei-oota.

Listalla on myös jälkkäri, mutta siitä pitää maksaa erikseen. Lounaaseen kuuluvan kahvin tai teen kanssa saa silti suunsa makeaksi keksin kera.

Makosa

Paulaharjuntie 20

Lounas tarjolla: arkisin kello 10.30–13.30.

Mitä maksoi: Lounas noutopöydästä 10,20 euroa.

Kiitämme: Ystävällistä palvelua ja erikoisruokavalioiden huomioon ottamista.

Erityistä: Makosa tarjoilee aamuisin myös runsaan aamupalan hintaan 5,90 euroa.