Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Syksyn opis­ke­li­ja­juh­lis­sa useita ko­ro­na­tar­tun­to­ja eri puo­lil­la Suomea – ta­pah­tu­miin on osal­lis­tu­nut satoja hen­ki­löi­tä

Tapahtumiin on osallistunut jopa useita satoja henkilöitä.

Oulun ammattikorkeakoulun avajaiset järjestettiin keskiviikkona Club Teatrialla. Kuva vuodelta 2019.
Oulun ammattikorkeakoulun avajaiset järjestettiin keskiviikkona Club Teatrialla. Kuva vuodelta 2019.
Kuva: Jukka Leinonen

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen lukukausien alkamisen jälkeen järjestetyissä opiskelijajuhlissa on ilmennyt useita koronatartuntoja eri puolilla Suomea. Tapahtumiin on osallistunut jopa useita satoja henkilöitä.

Esimerkiksi Helsingissä noin 300 opiskelijaa altistui koronavirukselle lääketieteellisen tiedekunnan vapaa-ajan tapahtumassa elokuun lopulla. Muutamilla ensimmäisen lukuvuoden opiskelijoilla todettiin koronatartunta.

Altistuneet asetetaan vastaavanlaisissa tapauksissa varotoimena karanteeniin.

– Tapahtumien järjestäjien on syytä pohtia kriittisesti suurten kokoontumisen järjestämistä. Jos tapahtumia järjestetään, on turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta välttämätöntä huolehtia, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo tiedotteessa.

– Erilaiset juhlatilaisuudet voivat johtaa taudin leviämiseen. Edes lieväoireisena ei pitäisi osallistua tapahtumiin tai liikkua julkisilla paikoilla, Puumalainen jatkaa.

Myös Oulussa järjestettiin iso opiskelijatapahtuma, kun Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO järjesti lukuvuoden avajaisbileet keskiviikkona Club Teatrialla. Tapahtuma toteutettiin siten, että osallistujamäärä oli rajoitettu 2 000 henkilöön. Tapahtuma-alue oli myös jaoteltu neljään eri lohkoon.

Oulun yliopiston avajaisjuhla Vulcanalia puolestaan jätettiin järjestämättä. Yliopiston ylioppilaskunta tiedotti päätöksestä jo kesäkuussa.