Jääkiekko: Kuun­te­le Kär­pät–­Sai­Pa lii­ga­ot­te­lu tästä

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Su­vi­seu­rat ovat tär­kein­tä ra­vin­toa us­kol­le", sanovat ou­lu­lai­set seu­ra­vie­raat Päivi ja Veli Tuo­mi­vaa­ra

Oululaiset Tuomivaarat ovat käyneet suviseuroissa lähes joka kerta vauvaikäisestä saakka. Saarnat ja laulut ovat uskon ravintoa, jota ilman he eivät pysyisi uskomassa.

Oululaiset Päivi ja Veli Tuomivaara ovat käyneet vanhoillislestadiolaisten suviseuroissa käytännössä koko elämänsä, sylivauvasta lähtien.

– Suviseurat ovat olleet lapsuudestani saakka vuoden kohokohta. Usko on arvokkain lahjani, joka minulla on. Täällä se saa vahvistusta. Samalla täällä näkee ystäviä. Täällä on helppoa olla, Veli sanoo.

Päivi Tuomivaara työskentelee sairaanhoitajana ja Veli Tuomivaara lääkärinä Oulussa. Molemmat ovat pohjoisesta kotoisin.
Päivi Tuomivaara työskentelee sairaanhoitajana ja Veli Tuomivaara lääkärinä Oulussa. Molemmat ovat pohjoisesta kotoisin.
Kuva: Jukka Leinonen

Hän on joutunut olemaan yhden kerran pois, kun nuoren miehen kesätyöt estivät pääsyn seuroihin. Päivi ei ole ollut pois kertaakaan.

– Vuonna 1972 olin ensimmäisen kerran, ja siitä lähtien olen saanut olla aina mukana, Päivi sanoo.

Tuomivaarat tulivat seurapaikalle torstaiaamuna lastensa ja lasten perheiden kanssa. Kaikkiaan pariskunnalla on 16 lasta ja kolme lastenlasta, joista suurin osa on heidän kanssaan Lopella.

Suviseurat eivät ole muuttuneet miksikään vuosikymmenten aikana, eikä ole ollut tarvekaan. Sanoma ja ohjelma ovat pysyneet samoina.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.