Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suuria suun­ni­tel­mia, mil­joo­nia euroja ja va­li­tuk­sia: Jal­ka­pal­lo­sta­dio­nei­ta toi­veis­sa muual­le­kin kuin Ouluun – Kaleva esit­te­lee kuusi han­ket­ta

Tammelan jalkapallostadion kuvattuna maaliskuun alkupuolella. Rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa niin itse stadionin kuin sen yhteyteen tulevien asuinrakennusten osalta.
Tammelan jalkapallostadion kuvattuna maaliskuun alkupuolella. Rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa niin itse stadionin kuin sen yhteyteen tulevien asuinrakennusten osalta.
Kuva: Kaisa Hietalahti / Aamulehti

Suomeen halutaan lisää jalkapallostadioneita ja suunnitelmat ovat edenneet muuallakin kuin Oulussa. Tällä hetkellä pisimmällä ollaan Tampereella. Kaleva esittelee kuusi hanketta.

Tampere

Moderni Uefan neljännen kategorian stadion on valmistumassa asuinkorttelin keskelle Tammelan kaupunginosaan vanhan stadionin paikalle. Stadionin kapasiteetti on noin 8 000 katsojaa. Kentän alusta on tekonurmi.

Rakennustyöt alkoivat 2021. Stadion valmistuu marraskuussa 2023 ja Ilves siirtyy pelaamaan stadionille kaudella 2024.

Stadionin yhteydessä on viisi asuinrakennusta, liike- ja pysäköintitiloja sekä ruokakauppa ja muita palveluja. Yhden asunto-osakeyhtiön asunnot varattiin viikossa loppuun. Stadionin alle rakennetaan parkkihalli.

Kyseessä on Tampereen kaupungin hanke, jonka alkuperäinen kustannusarvio oli 28 miljoonaa euroa. Kaupunki on varannut siihen 3,2 miljoonan lisämäärärahan. Hankkeeseen on saatu muuta julkista rahaa 1,75 miljoonaa euroa. Tampere on halunnut stadionista näyttävän maamerkin kaupunkiin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.