Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi elää met­sis­tä myös tu­le­vai­suu­des­sa – Poh­jois-Suo­men elin­voi­mai­nen met­sä­sek­to­ri avain­ase­mas­sa

Liisa Ansala kysyi aiheellisesti, haluammeko todella olla biotalouden huippumaa (Kaleva 21.5./Lukijalta). Metsäteollisuus on edelleen yksi merkittävimmistä Suomen kansantalouden ja hyvinvointiyhteiskunnan tukijaloista. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana se on joutunut sopeutumaan useisiin merkittäviin muutoksiin, kuten paperin kulutuksen vähenemiseen ja ympäristövaatimusten tiukkenemiseen.

Samaan aikaan metsäteollisuuden tuotteet tarjoavat ekologisesti mielekkäitä vaihtoehtoja esimerkiksi betonirakentamiselle, fossiilisille muoveille tai synteettisille tekstiilikuiduille. Tutkimuksen avulla voimme edelleen kasvattaa tuotantomme arvonlisää, esimerkiksi panostamalla terveysvaikutteisten tuotteiden kehittämiseen.

Suomen biotalousstrategiassa on asetettu tavoite arvonlisän nostamiseksi 50 miljardiin euroon vuoteen 2035 mennessä. Pohjois-Suomen metsät tarjoavat korkean arvonlisän tuotteiden tuottamiseen erinomaisen raaka-ainelähteen, jonka hyödyntämättä jättäminen olisi merkittävä menetys kansantaloudellemme ja biotalousstrategian tavoitteelle.

Toimintaympäristö Pohjois-Suomessa on parantunut merkittävien teollisten investointien ansiosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.