Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Suo­mes­sa voidaan ro­kot­taa jat­kos­sa myös va­ka­val­le ko­ro­na­tau­dil­le alt­tii­ta pik­ku­lap­sia, aiemmin ala­ikä­ra­ja oli viisi vuotta

-
Kuva: Jussi Leinonen

Suomessa voidaan jatkossa rokottaa vakavalle koronataudille alttiita pikkulapsia. Valtioneuvosto hyväksyi asian mahdollistavan asetusmuutoksen torstaina.

Aiemmin koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta. Muutoksen myötä koronarokotteita voi antaa kuusi kuukautta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille.

THL suosittelee, että koronarokotuksia tarjotaan yksilölliseen harkintaan perustuen lapsille, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus.

Euroopan lääkevirasto suositti lokakuussa, että rokotteiden antaminen yli puolen vuoden ikäisille lapsille hyväksytään. Suomeen on hankittu lapsille sopivia rokotteita.

Asiasta tiedottavan sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vakavia haittavaikutuksia ei ole todettu lapsilla. Haittavaikutukset ovat olleet pääasiassa lieviä paikallisoireita tai kohtalaisia ja ohimeneviä kuume- ja väsymysreaktioita. Kliinistä tietoa pikkulasten rokotteista on kuitenkin vielä rajallisesti.