Kolumni: Ve­sa-Mat­ti Loirin sket­si­hah­mo oli kei­hään­heit­tä­jä­nä ai­kaan­sa edellä jo 1980-lu­vul­la

Reportaasi: Oulu on me­ri­kau­pun­ki, mutta onko se myös me­rel­li­nen? Läh­dim­me vesille ot­ta­maan asiasta selvää

Suomen unelma jat­ko­pai­kas­ta EM-tur­nauk­ses­sa kaatui F-loh­kon ta­sa­pe­lei­hin

Huuhkajien jännitys jatkui alkulohkopelien loppuun saakka.

Huuhkajat sai jännittää EM-turnauksen käänteitä alkulohkopelien loppuun saakka. Tie jatkopeleihin kuitenkin katkesi F-lohkon päätösotteluiden tasapeleihin.
Huuhkajat sai jännittää EM-turnauksen käänteitä alkulohkopelien loppuun saakka. Tie jatkopeleihin kuitenkin katkesi F-lohkon päätösotteluiden tasapeleihin.
Kuva: Anton Vaganov / POOL

Suomi joutui keskiviikkoiltana hautaamaan haaveensa jatkopaikasta jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Lohko E:n päätöspelit sujuivat kaikkien toiveiden mukaan, kun Ruotsi voitti Puolan 3–2 ja Espanja murskasi Slovakian 5–0, mutta F-lohkon tasapelit ratkaisivat, ettei Huuhkajia nähdä jatkossa.

F-lohkon kello 22 alkaneet päätöspelit Ranska-Portugali sekä Saksa-Unkari päättyivät kumpikin lukemiin 2–2.

Ruotsi voitti lohkon ja myös lohkokakkonen Espanja eteni neljännesvälieriin. Kolmanneksi jäänyt Slovakia karsiutui jatkopeleistä. Slovakialla oli kolme pistettä, mutta sen maaliero oli Suomea heikompi.

Suomen jatkopaikka olisi vaatinut sopivat tulokset F-lohkon päätöspeleistä. Jotta Huuhkajat olisivat päässeet jatkoon, olisi Ranskan pitänyt voittaa Portugali vähintään neljällä maalilla ja toisen ottelun Saksa–Unkari lopputulokseksi olisi riittänyt Saksan voitto, tasapeli tai Unkarin vähintään neljän maalin voitto.

Seuraavat EM-lopputurnauksen pelit pelataan juhannuslauantaina 26. kesäkuuta, jolloin Wales ja Tanska kohtaavat toisensa Amsterdamissa ja Italia ja Itävalta ottavat toisistaan mittaa Lontoossa.

Uutista päivitetty 24. kello 7.31 uusilla tiedoilla.