Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen tie ve­ty­ta­lou­teen käy pie­nes­tä suureen

Suomi on matkalla vetytalouteen ja valtioneuvoston tuore periaatepäätöskin tukee visiota Suomesta vihreän vedyn suurvaltana. Vetyprojekteja on julkistettu jo yli 20 ja niiden edellyttämiä puhtaan energian tuotantohankkeita huomattavasti enemmän. Uutta aurinko- ja tuulivoimaa tarvitaankin ennennäkemättömiä määriä mahdollistamaan puhtaan vedyn tuotanto.

"Malliesimerkkinä on Utajärven teollisuusalueella toteutettava ns. vierivoimahanke, jossa energiaa tuotetaan paikallisesti."

Jotta visio toteutuu, tarvitsemme hankkeiden välistä yhteistyötä ja koordinaatiota. Isojen vedyn siirtoverkkohankkeiden rinnalle on nopean siirtymän takaamiseksi rakennettava pienempiä, älykkäitä ja skaalautuvia kokonaisuuksia, jossa teollisuus ja liikenne saavat käyttöönsä puhdasta sähköä ja vetyä läheltä. Malliesimerkkinä on Utajärven teollisuusalueella toteutettava ns. vierivoimahanke, jossa energiaa tuotetaan paikallisesti.

Päästötön raskas liikenne ja logistiikka onnistuvat puhtaalla vedyllä ja vetyjohdannaisilla polttoaineilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.