Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen, Ruotsin ja Norjan välisiä lii­ken­ne­jär­jes­tel­miä ke­hi­te­tään noin 2 mil­joo­nan euron EU-ra­hoi­tuk­sel­la

Pohjois-Suomen, -Ruotsin ja -Norjan välisten liikennejärjestelmien ja huoltovarmuuden kehittämiseen investoidaan vajaa kaksi miljoonaa euroa tulevan kolmen vuoden aikana. Investointi tehdään osana New North - Transport, Logistics and Security of Supply -hanketta ja sitä rahoittaa Euroopan unionin alainen Interreg Aurora -ohjelma. Interreg Auroran tarkoitus on parantaa Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosien välistä rajan ylittävää yhteistyötä.

Suomesta Pohjois-Pohjanmaan liiton lisäksi New North -hankkeeseen osallistuu Lapin, Kainuun ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitot. Lapin liitto on Suomesta hankkeen pääpartneri. Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoitusosuus 24 tuhatta euroa sekä omarahoituksena tapahtuva työpanos.

– Kysymyksessä on kehittämis- ei infrahanke. Taustalla on toimintaympäristön muutos ja pohjoisen painoarvon ja strategisen painopisteen muutos, kertoo Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liiton vs. suunnittelujohtaja.

Pohjois-Pohjanmaan liitto tukee New North -hanketta 24 tuhannen euron panoksella.
Pohjois-Pohjanmaan liitto tukee New North -hanketta 24 tuhannen euron panoksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.