Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen pitää oi­kais­ta rivinsä ja lähteä mah­dol­li­sim­man yk­si­mie­li­ses­ti vas­tus­ta­maan EU:n en­nal­lis­ta­mis­ase­tus­ta

Hallitus teki ehkä raskaimman mokansa jättämällä toissijaisuushuomautuksen antamatta EU:n ennallistamisasetukseen. Näin se taisi siirtää vallan Suomen metsien, luonnonhoidon ja ennallistamisen päätöksistä EU:lle.

Meillä Suomessa olisi kyllä pätevyys hoitaa nämä asiat kansallisilla päätöksillä. EU tuskin ymmärtää asiasta enempää kuin sika hopealusikasta. Ruotsi oli tässäkin viisaampi ja varmisti omat mahdollisuutensa päätöksentekoon.

Suomen käytös on kyllä täysin käsittämätön. Ei tällaista isoa asiaa voi ”unohtaa”. Kyseessä taisi olla täysin tahallinen teko. Tietyt tahot halusivat siirtää keskustelun asiasta niin pitkälle, että huomautusta ei enää ehditä antaa. Ja he onnistuivat siinä. Ikävä kyllä. He haluavat, että mahdollisimman paljon Suomen metsien ja turvemaiden käytöstä ja luonnonhoidosta päätettäisiin EU:ssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.