Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen Pankin pää­joh­ta­ja Olli Rehn Ou­lus­sa: Suomen talous on menossa pa­rem­paan suun­taan, mutta ruoan hin­to­jen nousu tulee tuskin py­säh­ty­mään

Olli Rehn arvioi, että Suomi selvisi melko hyvin ankeasta talvesta. Kasvu oli hieman parempaa kuin pelättiin, ja ensi vuonna se voi vahvistua.

Suomen talous notkahti ja kasvu pysähtyi viime talvena. Uusimmat tiedot kertovat, että alkuvuoden kasvu oli hieman parempi kuin pelättiin. Energiatalouden kannalta selvisimme Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin mukaan suhteellisen hyvin, paremmin kuin muut Euroopan maat keskimäärin. Syyksi hän määrittelee sen, että Suomella on sekä ydinvoimaa että uusiutuvaa energiaa runsaasti.

– Tämä vuosi on vielä hitaan kasvun aikaa. Ensi vuonna kasvu todennäköisesti vahvistuu, ellei tule uutta takatalvea esimerkiksi sodan kärjistymisen takia, sanoo perjantaina Oulussa vieraillut Rehn.

Hintojen nousu on ajanut kotitaloudet koville. Energian hinnannousu on tasaantunut, mutta elintarvikkeiden hintojen nousu on jatkunut.

– Jälkimmäinen riippuu paljon Venäjän Ukrainaan kohdistaman brutaalin hyökkäyssodan kulusta ja seurauksista. Ruoan vienti väheni molemmista maista, mikä nosti maailmanmarkkinahintoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.