Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen Pankin pää­joh­ta­ja Olli Rehn Ou­lus­sa: Suomen talous on menossa pa­rem­paan suun­taan, mutta ruoan hin­to­jen nousu tulee tuskin py­säh­ty­mään

Olli Rehn arvioi, että Suomi selvisi melko hyvin ankeasta talvesta. Kasvu oli hieman parempaa kuin pelättiin, ja ensi vuonna se voi vahvistua.

Suomen talous notkahti ja kasvu pysähtyi viime talvena. Uusimmat tiedot kertovat, että alkuvuoden kasvu oli hieman parempi kuin pelättiin. Energiatalouden kannalta selvisimme Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin mukaan suhteellisen hyvin, paremmin kuin muut Euroopan maat keskimäärin. Syyksi hän määrittelee sen, että Suomella on sekä ydinvoimaa että uusiutuvaa energiaa runsaasti.

– Tämä vuosi on vielä hitaan kasvun aikaa. Ensi vuonna kasvu todennäköisesti vahvistuu, ellei tule uutta takatalvea esimerkiksi sodan kärjistymisen takia, sanoo perjantaina Oulussa vieraillut Rehn.

Hintojen nousu on ajanut kotitaloudet koville. Energian hinnannousu on tasaantunut, mutta elintarvikkeiden hintojen nousu on jatkunut.

– Jälkimmäinen riippuu paljon Venäjän Ukrainaan kohdistaman brutaalin hyökkäyssodan kulusta ja seurauksista. Ruoan vienti väheni molemmista maista, mikä nosti maailmanmarkkinahintoja. Myös Espanjan kuivuus on nostanut ruoan hintoja. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että näkymät eivät ole kovin hyvät tällä hetkellä.

lli Rehn kertoo tutustuneensa Ouluun jo Oulun Teknologiakylän alkuaikoina 1980-luvulla. Hän vieraili perjantaina kaupungissa.
lli Rehn kertoo tutustuneensa Ouluun jo Oulun Teknologiakylän alkuaikoina 1980-luvulla. Hän vieraili perjantaina kaupungissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Rehn selventää, että ruoan hinta tulee tuskin kääntymään laskuun lähiaikoina.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.