Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­to­yl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Suomen lä­het­tää il­ma­tor­jun­ta-aseis­tus­ta Uk­rai­naan – uusin apu­pa­ket­ti ar­vol­taan yli 100 mil­joo­naa euroa

Suomi on päättänyt yhteensä 1,1 miljardin euron edestä Ukrainalle toimitettavasta puolustustarvikkeista.

Helsinki
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo, että kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on yhteensä 1,1 miljardia euroa.
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo, että kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on yhteensä 1,1 miljardia euroa.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomi lähettää Ukrainaan muun muassa ilmatorjunta-aseistusta ja ampumatarvikkeita, kertoo puolustusministeriö. Kyseessä on 16. aseaputoimitus Ukrainaan, ja sen korvattava arvo on 109 miljoonaa euroa.

– Suomi jatkaa Ukrainan tukemista, yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on nyt 1,1 miljardia euroa, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa.

Presidentti Sauli Niinistö päätti uudesta apupaketista torstaina valtioneuvoston esityksestä. Suomi on toimittanut puolustustarvikkeita Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle viime vuoden helmikuusta alkaen. Apupaketeista on päätetty keskimäärin kerran kuukaudessa.

Puolustusministeriö selvitti vaalien alla oikeuskanslerilta, voiko toimitusministeristö valmistella uutta puolustusapua Ukrainalle ennen kuin uusi hallitus on saatu muodostettua. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kommentoi tuolloin, että kyse on jo tehdyn sitoumuksen jatkamisesta.

Suomen aiemman linjan mukaisesti avun tarkempaa sisältöä, toimitustapaa tai aikataulua ei kerrota julkisuuteen.