Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen kansa ensin -puo­lueen ex-pu­heen­joh­ta­jal­le Marco de Witille eh­dol­lis­ta van­keut­ta 19 ri­kok­ses­ta – asian­omis­ta­ji­na kaksi ou­lu­lais­po­lii­sia

Tuomio tuli useista kunnianloukkauksista, kansanryhmää vastaan kiihottamisista ja uskonrauhan rikkomisesta.

Helsinki

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Suomen kansa ensin -puolueen entisen puheenjohtajan Marco de Witin, 52, puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen yhteensä 19 rikoksesta. Hänen syykseen luettiin muun muassa kolme törkeää kunnianloukkausta ja useita kunnianloukkauksia. De Wit kiisti syytteet pääosin ja vaati, että osa jätetään tutkimatta.

Oikeuden mukaan de Wit muun muassa levitti valheellisia väitteitä ja halvensi ihmisiä ylläpitämillään sivustoilla julkaisemissaan kirjoituksissa ja videoissa.

Asianomistajien joukossa oli poliiseja, käräjätuomari ja syyttäjä. Kaksi asianomistajana ollutta poliisia työskentelee Oulun poliisilaitoksella. Heihin kohdistuneista kirjoituksista de Wit sai tuomiot kunnianloukkauksista.

Tuomion mukaan de Wit väitti julkaisuissaan muun muassa, että kyseiset viranomaiset olisivat valehdelleet rikosasioissa, väärentäneet asiakirjoja, olleet väkivaltaisia tai jättäneet rikosasioita tutkimatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.