Kesäkuun 8. päivä tuli kuluneeksi 105 päivää Ukrainan sodan alkamisesta. Suomi taisteli aikanaan talvisodassa vapaudestaan 105 päivää idän jättiläistä vastaan. Talvisota käytiin ajalla 30.11.1939–13.03.1940. Neuvostodivisioonat vyöryivät röyhkeästi rajan yli ilman sodanjulistusta.
Neuvostoliito suunnitteli Kannaksen suunnasta hyökkäävien joukkojen ehtivän Helsinkiin kahdessa viikossa ja Juntusrannan sekä Raatteen suunnasta hyökkäävien divisioonien saavuttavan Oulun vajaassa kolmessa viikossa. Hyökkääjillä oli mukanaan soittokunnan välineet voitonparaatia varten, mutta mahtipontiset paraatit jäivät pitämättä molemmissa kaupungeissa.
Suomi selvisi sodasta yhtenäiseksi muodostuneen legendaarisen ”talvisodan hengen” avulla. Selviytymistä auttoivat myös kova pakkastalvi ja korpimetsät. Vihollisdivisioonat kalustoineen joutuivat etenemään pääasiassa tieuria pitkin. Puolustajien oli suhteellisen helppoa keskittää joukkonsa sen mukaan, ja motittaa sekä tuhota metsäteitä myöten madelleet viholliskolonnat. Suojeluskunnilla ja Lotta Svärd -järjestöllä oli myös suuri merkitys puolustuksen onnistumisessa talvisodassa.
Ukrainan osalta sota ei päättynyt 105 päivään. Sota jatkuu edelleen. Venäjä on ottanut inhottavat sotatoimet käyttöön. Inhimillisyys ja sotilaiden moraali on unohtunut tyystin. Ukrainan kaupunkeja pommitetaan raunioiksi. Siviiliväestön kärsimykset ovat äärimäisen kovia. Naisia ja lapsia kidutetaan, raiskataan, sekä teloitetaan. Lisäksi siviiliväestöä rahdataan Venäjälle käännytettäväksi. Putin esikuntineen ilmeisesti oletti, että Venäjän divisioonat miehittävät Ukrainan esteittä samalla tavalla kuin vuonna 2014 Krimin niemimaan.
Ukrainassa on suureksi osaksi avointa maastoa. Sielläkin kolonnat etenevät pääosin teitä pitkin, koska peltoalueet eivät kestä raskasta sotakalustoa. Puuttoman aromaaston vuoksi motitustaktiikka ei siellä onnistu Suomen talvisodan malliin.