Sotaharjoitus: Naton har­joi­tus tuo Tun­tu­ri-Lap­piin ennen nä­ke­mät­tö­mät ruuhkat

Tornihotelli: Terwa Towerin ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen hy­väk­sy­mi­nen etenee Oulun kau­pun­gin­val­tuus­toon

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomen ja Ruotsin Na­to-tai­pa­leel­le voi vielä nousta uu­sia­kin yl­lä­tyk­siä, joiden jär­jes­tä­mis­tä Kreml kiittää

Suomen ja Ruotsin yhteinen taival Natoon näyttää entistä raskaammalta. Edessä voi olla myös uusia sabotointiyrityksiä. Turkin presidentin jyrkkä kanta ei välttämättä ole lopullinen. Vaalivoitto ja F-16-hävittäjät voivat vielä kääntää pään.

Jaloistaan roikkuva Turkin presidenttiä esittävä nukke keskellä Tukholmaa. Koraanin roihautus tuleen Tukholmassa Turkin suurlähetystön edessä.

Olisi ollut ihme, jos Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan olisi jättänyt näihin reagoimatta. Ei vain siksi, että hän vakaumuksellinen vanhoillinen muslimi, vaan myös siksi, että hän on laskelmoiva poliitikko. Nyt hän korjasi helppoja lisäpisteitä kansalaisiltaan yrittäessään varmistaa puolueensa ja oman valtansa jatkumisen.

Erdoğanin maanantainen ärähdys, jonka mukaan Ruotsi "ei voi enää odottaa tukeamme Nato-jäsenyydelleen", oli odotetun kaltainen mutta samalla ongelmallinen. Ruotsin Nato-tielle nousi este, jonka siirtämisen ajankohtaa ei tiedetä. Samalla Erdoğanin kommentti kasaa vaikeuksia Suomelle, koska moneen kertaan julkilausuttu tavoite on ollut, että Suomi liittyy puolustusliiton jäseneksi yhtä aikaa naapurinsa kanssa.

Joukko mielenosoittajia kokoontui Ruotsin pääkonsulaatin edustalle Istanbulissa maanantai-iltana.
Joukko mielenosoittajia kokoontui Ruotsin pääkonsulaatin edustalle Istanbulissa maanantai-iltana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.