Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Suomen eu­ro­vii­sue­dus­ta­ja on Win­dows95­man

Helsinki

Ylen Uuden musiikin kilpailun on voittanut Windows95man kappaleella No Rules. Laulaja Henri Piispasen kanssa esiintyvä artisti edustaa Suomea Malmön Euroviisuissa toukokuussa.

Voittaja valittiin yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. Windows95man oli raadin viimeinen mutta yleisöäänien ykkönen.

No Rules on eurodancea ja 90-lukua henkivä kovatempoinen tanssittaja. Vauhdikkaan esityksen alussa Windows95man eli Teemu Keisteri kuoriutuu valtavasta farkkumunasta, ja myös artistin ikoniset farkkushortsit ovat tärkeässä osassa.

Tuotemerkkien esilläoloa tai mainintoja ei Euroviisuissa välttämättä sallita. Keisterin mukaan asiaa varten on olemassa varasuunnitelma, jota hän ei kuitenkaan ennen finaalia vielä paljastanut.

Toiselle sijalle kisassa jäi Sara Siipola, joka oli kansainvälisen raadin suosikki. UMK:ssa kilpailivat myös Sini Sabotage, Cyan Kicks, Jesse Markin, Mikael Gabriel ja Nublu sekä Sexmane.

Euroviisut järjestetään Ruotsin Malmössä 7.–11. toukokuuta. Suomi tavoittelee pääsyä finaaliin ensimmäisestä semifinaalista tiistaina 7. toukokuuta.

"Toivoisimme, että Israel ei olisi mukana"

Euroviisujen yhteydessä on tänä vuonna keskusteltu paljon Israelin osallistumisesta.

Israelin viisuosallistuminen on herättänyt vastustusta maan Gazan kaistalle kohdistaman laajan hyökkäyksen vuoksi.

– Olemme päättäneet, että osallistumme Euroviisuihin, vaikka tämä on kauhea tilanne ja toivoisimme, että Israel ei olisi mukana, sanoi Keisteri UMK-finaalia edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Euroopan yleisradiounioni EBU on linjannut, että Israel saa osallistua tuleviin viisuihin, koska maan yleisradioyhtiö täyttää osallistumiskriteerit ja kilpailu halutaan pitää epäpoliittisena.