Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Suo­ma­lais­krii­ti­koi­den mie­les­tä Kuol­leet lehdet ja Op­pen­hei­mer ovat viime vuoden parhaat elo­ku­vat

Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet on arvioitu viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Sen päärooleissa ovat Jussi Vatanen ja Alma Pöysti.
Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet on arvioitu viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Sen päärooleissa ovat Jussi Vatanen ja Alma Pöysti.
Kuva: Malla Hukkanen

Suomen arvostelijain liiton (SARV) elokuvakriitikot ovat valinneet viime vuoden parhaat elokuvat.

Vuoden 2023 paras kotimainen elokuva on Aki Kaurismäen ohjaama Kuolleet lehdet. Elokuva kertoo Alma Pöystin ja Jussi Vatasen näyttelemien Ansan ja Holapan rakkaustarinan, jota sävyttää alkoholismista huolimatta toiveikkuus.

B-Planin levittämä Kuolleet lehdet sai ensi-iltansa elokuvateattereissa 15. syyskuuta.

Viime vuoden paras ulkomainen ensi-iltaelokuva on Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer, joka kertoo Yhdysvaltain atomipommin kehittämisestä toisen maailmansodan aikana J. Robert Oppenheimerin näkökulmasta.

Finnkinon levittämän elokuvan Suomen ensi-ilta oli valkokankailla 21. heinäkuuta.

Suomen arvostelijain liiton elokuvajaos äänesti vuoden parhaasta ensi-iltaelokuvasta nyt jo kymmenettä kertaa. Valinnat tehtiin elokuvista, jotka saivat ensi-iltansa Suomessa elokuvateattereissa 1.1.–31.12.2023.

Suomen arvostelijain liitto ry (SARV) on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen yhdistys. Elokuvajaokseen kuuluvat SARV:n jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet ensisijaiseksi arvostelualakseen elokuvan.