Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Tilaajille

Suola on enemmän kuin mauste: se säilöö, kyp­syt­tää, marinoi ja lisää sitkoa – Tutustu pe­rus­ma­kui­hin uudessa jut­tu­sar­jas­sa, joka poimii re­sep­te­jä maun mukaan

Ruoka ilman suolaa maistuu tylsältä, sillä se saa maut loistamaan. Uuden juttusarjan ensimmäinen osa keskittyy suolaisiin elämyksiin. Seuraava osa ilmestyy kuukauden kuluttua.

Suolalla on merkittävä rooli keittiökemiassa. Sillä voi halutessaan myös hifistellä, sillä erilaisia suolalaatuja riittää eri tarkoituksiin. Kuvassa on hienoa merisuolaa, portviinillä maustettua suolankukkaa, karkeaa merisuolaa, ruususuolaa ja merisuolahiutaleita.
Suolalla on merkittävä rooli keittiökemiassa. Sillä voi halutessaan myös hifistellä, sillä erilaisia suolalaatuja riittää eri tarkoituksiin. Kuvassa on hienoa merisuolaa, portviinillä maustettua suolankukkaa, karkeaa merisuolaa, ruususuolaa ja merisuolahiutaleita.
Kuva: Harri Kuittinen
Perusmaut 1/5

Ihminen maistaa perusmaut eli makean, suolaisen, happaman, karvaan ja umamin kielessä sijaitsevien makusolujensa avulla. Tasapainoinen ruokaelämys sisältää useita eri perusmakuja.

Suolainen tarvitsee kaverikseen yleensä makeutta, karvautta tai hapanta. Umamin makua se korostaa.