Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Stubb ohitti Haa­vis­ton Ylen pre­si­dent­ti­ky­se­lys­sä – Stubb suo­si­tuin kum­mal­la­kin vaa­li­kier­rok­sel­la

Alexander Stubb nousi Ylen presidenttikyselyssä johtoon, ohi Pekka Haaviston.
Alexander Stubb nousi Ylen presidenttikyselyssä johtoon, ohi Pekka Haaviston.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Kokoomuksen Alexander Stubb ohitti ykkössijaa aiemmin pitäneen Pekka Haaviston Ylen presidenttikyselyssä. Haavisto on ehdolla valitsijayhdistyksen kautta, mutta vihreät tukee hänen ehdokkuuttaan.

Stubb oli kyselyyn vastanneiden keskuudessa suosituin ehdokas sekä vaalien ensimmäisellä että toisella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella Stubbia äänestäisi 28 prosenttia ja Haavistoa 26 prosenttia kyselyyn vastanneista. Jos kaksikko jatkaisi toiselle kierrokselle, Stubbia kannattaisi 55 ja Haavistoa 45 prosenttia vastaajista.

Stubbin suosio ensimmäisen kierroksen äänestyksessä nousi kuudella prosenttiyksiköllä kuukauden takaisesta, kun taas Haaviston suosio putosi kolmella prosenttiyksiköllä.

Kolmanneksi suosituin ensimmäisellä kierroksella oli valitsijayhdistyksen Olli Rehn 14 prosentin kannatuksella. Seuraavina tulevat niin ikään valitsijayhdistyksen kautta ehdolla oleva Mika Aaltola yhdeksän ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho kahdeksan prosentin kannatuksella.

Kyselyn toteutti Ylelle Taloustutkimus lokakuun 30. ja marraskuun 9. päivän välisenä aikana. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse runsasta 1 500:aa ihmistä. Kantansa ensimmäistä kierrosta koskevaan kysymykseen kertoi lähes 1 400 vastaajaa.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmillaan runsaat kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.