Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Stora Enson Oulun teh­taal­la alkaa in­ves­toin­ti­sei­sok­ki – sel­lu­teh­taan alasajo voi ai­heut­taa ha­ju­hait­to­ja, lä­hi­viik­ko­jen aikana ym­pä­ris­töön voi kan­tau­tua myös melua

Stora Enson Oulun tehtaalla aloitetaan investointiseisokki.
Stora Enson Oulun tehtaalla aloitetaan investointiseisokki.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Investointiseisokki pysäyttää Stora Enson Oulun tehtaan viikolla 38. Seisokin aikana tehdas muunnetaan paperinvalmistuksesta pakkauskartongin valmistukseen.

Paperinvalmistus päättyy tehtaalla ensi viikolla, jolloin eri osastot pysäytetään vaiheittain. Stora Enso kertoo tiedotteessaan, että sellutehtaan alasajon yhteydessä voi tulla hajuhaittaa lähiympäristölle. Hajuhaittojen arvioidaan ajoittuvan 17.–21. syyskuuta väliselle ajalle.

Hajuhaittojen lisäksi investointiseisokista aiheutuu lähiympäristöön melua lähes kuukauden aikana. Meluhaittoja voi kuulua 25. syyskuuta–23. lokakuuta välisenä aikana. Melua aiheutuu betonipurkutyöstä ja paalutuksesta, joita tehdään maanantaista perjantaihin kello 7–21 välisenä aikana.

Lue myös: "30 vuotta on tehty Oulussa paperia ja nyt se loppuu" – Stora Enson Oulun teh­taal­la vie­te­tään his­to­rial­li­sia hetkiä, kun pa­pe­ri­ko­ne val­mis­taa vii­mei­siä pa­pe­ri­rul­lia