Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-uu­dis­tus tar­vit­see rahansa

On vain pieni askel siirtyä kokoomuksesta perussuomalaisiin, minkä todistaa tapaus Rydman ja melkein sisarpuolueiksikin kokoomusta ja perussuomalaisia voisi luulla lukuisten eduskunnan välikysymyskeskustelujen perusteella. Ennustaako se tulevaa hallitusyhteistyötä vaalien jälkeen, kuhertelua on jo puolin ja toisin?

Ilta-Sanomien laajassa haastattelussa Orpo ei maininnut sotea lainkaan, joten sen kunnolliseen käynnistämiseen voi kokoomuksen hehkuttama leikkauslinja, perussuomalaisten leikkauslistan kanssa, tuoda uuden uhkan, onhan hyvinvointialueiden rahoitus vielä ratkaisematta.

Jos kokoomus pääsee pääministeripuolueeksi, kerää se uusilla hyvinvointialueilla ”rusinoita pullista” yksityisille (ylikansallisille) voittoa tavoitteleville yrityksille.

Hyvin muistetaan Orpon vaalilause ”koulutuksesta ei leikata”, joten kaikkein pyhimpäänkin leikkurit iskevät ja hyvinvointialueet voivat jäädä ilman kunnollista rahoitusta. Sehän olisi oiva kokoomuksen näpäytys keskustalle; keskusta sai hyvinvointialueet, mutta kokoomus voi viedä niiltä rahat.

Suomessa on lähimenneisyydessä heitetty satoja miljoonia euroja sinne sun tänne ja miljardejakin melkoisella yksimielisyydellä, niin miksi nyt ei löytyisi rahaa sote-uudistuksen kunnolliseen toteutukseen?

Suomella on vahvuuksia toteuttaa hyvinvointialueet kunnolla toimiviksi organisaatioksi, joka takaa kaikille kunnolliset terveyspalvelut. Meillä on maailmanluokan lääkärit, sairaanhoitajat ja sairaalat henkilökuntineen sekä it-osaajat ja kokemus monimutkaisten projektien vetämiseen, ja nyt on aika laittaa tämä iäisyyskysymys kuntoon ilman kokoomuksen välistävetoja.

Seppo Hyytinen

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.