Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-uu­dis­tus hei­ken­tää työt­tö­mien pal­ve­lui­ta

Sote-uudistuksella tavoitellaan hyvinvointi- ja terveyserojen pienentämistä ja palveluiden saatavuuden parantamista. Tavoitteet ovat kannatettavia, mutta lakiesityksen mukainen toteutus synnyttää palvelupuutteita.

Jos uudistus toteutuu esitetyn mukaisesti, kunnalliset työpajat eivät voi enää jatkossa tuottaa sote-maakunnan järjestämisvastuulle siirtyvää kuntouttavaa työtoimintaa tai sosiaalista kuntoutusta. Tilanne olisi kestämätön sekä asiakkaiden että työpajaorganisaatioiden kannalta; asiakkaat menettäisivät palvelunsa ja työpajat toimintaedellytyksensä. Moni työpaja joutuisi lopettamaan toimintansa.

"Lain tulee mahdollistaa, että kunnallinen työpaja voi jatkossakin tuottaa asiakkaiden tarpeisiin vastaavia kuntoutuksellisia palveluita."

Hallitus on ohjelmassaan luvannut vahvistaa työpajatoiminnan toiminnallisia ja taloudellisia edellytyksiä. Nyt sote-uudistus on vesittämässä tämän tavoitteen ja on kriittinen koko työpajakentän kannalta.

Työpajojen tarjoama kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus vastaavat hyvin niiden asiakkaiden tarpeisiin, jotka tarvitsevat arjenhallinnan ja toimintakyvyn vahvistamista koulutus- ja työllistymispolulla edetäkseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.