Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Sjev­je­ro­do­nets­kin vii­mei­sen sillan saattoi ylittää vielä "e­rit­täin vaa­ral­li­ses­ti" sun­nun­tai-il­ta­na jalan, saarto uhkaa kau­pun­kia

Silta on viimeinen yhteys vastarannalla olevaan Lysytshanskin kaupunkiin, joka on yhä ukrainalaisten hallussa.

Sjevjerodonetsk
Venäläiset ovat tuhonneet Sjeverodonetskin ja Lysytshanskin välisen sillan ilmeisenä tarkoituksenaan eristää ja vallata Sjeverdonetskin kaupunki.
Venäläiset ovat tuhonneet Sjeverodonetskin ja Lysytshanskin välisen sillan ilmeisenä tarkoituksenaan eristää ja vallata Sjeverdonetskin kaupunki.
Kuva: Kuvakaappaus

Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Haidai kertoi myöhään sunnuntai-iltana viestisovellus Telegramissa Sjevjerodonetskin viimeisen sillan olevan yhä käyttökunnossa, mutta vanhaa siltaa ei voinut ylittää kuin jalan ja se oli ollut koko päivän Venäjän tykistön raskaan tulituksen kohteena. Silta on viimeinen yhteys vastarannalla olevaan Lysytshanskin kaupunkiin, joka oli sunnuntaina yhä ukrainalaisten hallussa.

Vanha silta on huonossa kunnossa eikä sitä voi Haidain mukaan ylittää kuorma-autoilla.

Paremmassa kunnossa ollut Proletarsky-silta katkesi aiemmin viikonloppuna.

Haidain mukaan Sjevjerodonetskissa olevia siviileitä ei voinut evakuoida sillan ylitse, koska se oli liian vaarallista. Hän näki Venäjän antamat turvatakuut ainoana mahdollisuutena järjestelmälliselle evakuoinnille kaupungista.

Mikäli viimeinen silta kaupunkiin katkeaisi, jäisivät ukrainalaiset siellä saarroksiin Haidain mukaan.

Kuvernööri lisäsi myös Lysytshanskin olleen raskaan tulituksen kohteena ja kuusivuotiaan lapsen saaneen surmansa kaupungissa sunnuntaina.

Kemian tehtaan tulipalo hallinnassa?

Lauantaina kerrottiin Sjeverjodonetskissa sijaitsevan Azotin kemiantehtaan olevan tulessa ja tehtaasta vuotaneen tuhansia litroja öljyjä Venäjän moukaroitua tehdasta tykistötulella.

Tehtaan alla olevissa pommisuojissa oli Haidain mukaan sunnuntai-iltana piilottelemassa noin 500 siviiliä, joista 40 oli lapsia.

Sunnuntaina päivällä alueelta tulleissa kuvissa näkyi tehtaan suunnalta edelleen nousevan savua, mutta keskipäivällä alueen yli mennyt Nasan infrapuna-satelliitti ei näyttänyt tehtaan kohdalla enää poikkeuksellisia kuumia pisteitä, toisin kuin lauantai-iltana.

Sjevjerodonetskissa taistelee Ukrainan puolella myös länsimaalaisia vapaaehtoisia. Britannian ulkoministeriö vahvisti sunnuntaina päivällä Britannian armeijan entisen sotilaan kaatuneen taisteluissa kaupungissa.