Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Si­sä­lii­kun­ta on taas sal­lit­tua, Oulun kau­pun­ki kysyy liik­ku­jil­ta ko­ronapas­sia – "Mietin jo, kuinka pitkä tauko tässä taas tulee"

Oulun kaupungin hallinnoimat sisäliikuntapaikat avattiin kaupunkilaisten käyttöön maanantaina. Oulunsalon liikuntakeskuksessa ryhmäliikuntatunnille saapui vain kolme osallistujaa.

Liikuntaneuvoja Jenny Koivuniemi (oik.) pitää tärkeänä, että ryhmäliikuntatunteja voidaan pitää säännöllisesti. Eija Kauppi-Anttila (edessä) kertoo jo valmistautuneensa siihen, että tuttu ryhmätunti ei pääsekään tammikuussa alkamaan.
Liikuntaneuvoja Jenny Koivuniemi (oik.) pitää tärkeänä, että ryhmäliikuntatunteja voidaan pitää säännöllisesti. Eija Kauppi-Anttila (edessä) kertoo jo valmistautuneensa siihen, että tuttu ryhmätunti ei pääsekään tammikuussa alkamaan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupungin hallinnoimat uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat avattiin kaikenikäisten kaupunkilaisten käyttöön maanantaina. Näin myös aikuisten ryhmäliikunta voi taas jatkua.

Alle 18-vuotiaiden liikuntaryhmät ja -vuorot ovat toimineet myös liikuntapaikkojen sulun aika.

Uimahallien ja muiden sisäliikuntatilojen avaamisen taustalla oli Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avin) 8. tammikuuta tekemä päätös, jolla kumottiin hieman ennen joulua alkanut urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskenut sulku Pohjois-Pohjanmaalla. Avin mukaan sulkupäätös täytyi kumota, koska sen edellytykset eivät enää täyttyneet.

Kaupungin johtoryhmä teki ratkaisun liikuntatilojen avaamisesta avin päätöksen perusteella, kertoo Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys.

– Tilojen käytön osalta noudatetaan terveysturvallisia toimintaohjeita. Liikuntapaikan aula- ja pukutiloissa sekä yleisissä tiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. Lisäksi asiakkaita kehotetaan pitämään ja noudattamaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä saapumaan liikuntapaikalle ehdottoman terveenä. Koronapassi kysytään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Uimahalleissa muistutetaan myös kuulutuksin näistä asioista, Epäilys mainitsee.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.