Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Si­sä­il­ma­on­gel­mat ja savun haju ovat ensi vuonna his­to­riaa, kun Lin­nan­maan pää­pa­lo­ase­ma val­mis­tuu – "Tässä siir­ry­tään ihan uudelle ai­ka­kau­del­le"

Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen aloitettiin toukokuussa ja rakennus valmistuu vuonna 2021.

Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen käynnistyi toukokuussa. Asema valmistuu vuonna 2021.
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen käynnistyi toukokuussa. Asema valmistuu vuonna 2021.
Kuva: Teija Soini

Linnanmaalle valmistuvan uuden pääpaloaseman peruskivi muurattiin paikoilleen torstaina. Peruskivi muurattiin yhteistoimin ja kaikki kutsuvierastilaisuuden paikallaolijat pääsivät osallistumaan seremoniaan. Muurauksen yhteydessä rakenteisiin upotettiin samalla aikakapseli, johon laitettiin ajankohtaista tietoa vuoden 2020 Oulusta.

– Paloaseman valmistuttua aikakapselin paikalla on sisääntuloaula ja infotiski. Kapseliin laitettiin muun muassa kolikkosarja, tämän päivän Kaleva ja muistitikku, joka sisältää pelastuslaitoksen viime vuoden tilinpäätöksen ja tämän vuoden talousarvion, pelastusjohtaja Petteri Helisten paljastaa.

Pelastusjohtajan mukaan kaupunki on vuosien saatossa laajentunut pohjoiseen ja toimintavalmiudessa on ollut siellä selviä puutteita.

– Uusi paloasema on valtavan iso asia, vuosikymmenien asia, Helisten alleviivaa.

Tältä Linnanmaan uusi paloasema näyttää havainnekuvassa.
Tältä Linnanmaan uusi paloasema näyttää havainnekuvassa.
Kuva: ARKKITEHDIT KONTUKOSKI OY

Linnanmaan paloaseman rakentaminen aloitettiin toukokuussa. Elektroniikkatien alkuun sijoittuva rakennus valmistuu vuonna 2021. Paloaseman pinta-ala on noin 6 400 neliötä.

Oulun nykyinen Raksilassa sijaitseva pääpaloasema puretaan sen jälkeen, kun Linnanmaan uusi asema on valmistunut. Raksilaan rakennetaan tämän jälkeen uusi, aiempaa pienempi keskustan sivupaloasema, jonka arvioidaan valmistuvan alkuvuonna 2023.

– Raksilan vanhan paloaseman vakavat sisäilmaongelmat ovat aiheuttaneet sen, että suuri osa henkilöstöstä ei pysty enää työskentelemään siellä.

–  Tässä siirrytään ihan uudelle aikakaudelle ja uudessa asemassa onkin otettu huomioon tämän päivän vaatimukset, jotta palomiesten altistumista tulipaloissa syntyville haitallisille aineille voidaan vähentää, Helisten kertoo.