Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Sei­väs­hyp­pää­jä Elina Lam­pe­lan ura jatkuu EM-mi­ta­lis­ti Rauli Pu­dak­sen val­men­nuk­ses­sa

Elina Lampela aikoo noudattaa vanhoja ohjeita vielä hallikauden ajan. Sen jälkeen valmennusvastuu siirtyy Rauli Pudaksen harteille.
Elina Lampela aikoo noudattaa vanhoja ohjeita vielä hallikauden ajan. Sen jälkeen valmennusvastuu siirtyy Rauli Pudaksen harteille.
Kuva: Vesa-Matti Väärä

Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampelan ura jatkuu Rauli Pudaksen opissa. Lampela ja Pudas aloittivat yhteistyön viikko sitten, mutta harjoittelu uuden valmentajan ohjelmilla alkaa vasta hallikauden jälkeen.

– Pudas on jo katsomassa treenejä, mutta menen maaliskuulle vielä vanhoilla ohjelmilla. Olemme kaikista perusasioista samaa mieltä. Uskon, että meille tulee hyvä yhteistyö, Lampela sanoo.

Pudas, 66, on kokenut valmentaja ja entinen huippuhyppääjä, jonka palkintokaapista löytyy EM-kilpailujen pronssimitali vuodelta 1978. Pudaksen valmennuksessa ovat harjoitelleet mm. entiset huippuhyppääjät Asko ja Petri Peltoniemi sekä Vesa Rantanen.

Lampelan valmentajana Pudas seuraa Steve Ripponia, jonka johdolla Lampela on harjoitellut reilut kaksi vuotta ja ylittänyt ennätyksensä 450.

– Juoksutekniikka meni Steven kanssa eteenpäin. Hänen kanssaan pääsin myös yli hyppykammosta. Olen hänelle tosi kiitollinen, Lampela toteaa.

Pudas on katsellut Lampelan harjoituksia viikon verran ja käynyt samalla läpi, kuinka hyppääjä on aiemmin harjoitellut. Yhteistyötä kansainväliselle tasolle kurottavan lahjakkuuden kanssa Pudas odottaa mielenkiinnolla.

– Siinä on valmentajalle haastetta.

– Lampelassa on valtavasti potentiaalia. Sen hyödyntäminen vaatii tiettyjen asioiden parantamista, mutta hänellä on motivaatiota ja hyvät treenipohjat. Edetään pikkuhiljaa, Pudas sanoo.

Lampela ylitti viikonvaihteessa Kuortaneella halliennätyksensä 436 ja teki hyviä yrityksiä korkeudesta 451.

– Hyppäsin nyt ensimmäisen kerran 440-senttisillä seipäillä. Sain niillä otekorkeuden yhdeksän senttiä ylemmäksi, kuin kesän maksimiote. Hyppäsin kilpailussa läpi koko sarjan seipäitä, mutta jäykinkin jäi vähän löysäksi ja hypyt menivät läpi, Lampela kertoo.

– Nyt tarvitaan vielä vähän jäykempiä seipäitä.