Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

SDP:n Poh­jois-Poh­jan­maan vaa­li­val­vo­jai­sis­sa iloa sekä omasta että kes­kus­tan me­nes­tyk­ses­tä – "Olemme nous­seet reip­paas­ti"

SPD:n vaalivalvojaisissa ensimmäiset tulokset innostavat tuulettamaan.
SPD:n vaalivalvojaisissa ensimmäiset tulokset innostavat tuulettamaan.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Ei yhdet isot, vaan kolmet etävaalivalvojaiset kerralla: puolueen, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan sekä oululaisten. SDP:n Oulun vaalituvalle on kokoontunut pieni porukka. Suuri määrä osallistujia on Teams-yhteyksien päässä.

Vähän ennen iltakahdeksaa näytöllä pyörii lähetys puolueen vaalivalvojaisista Helsingin Paasitornista. Pääministeri Sanna Marin luo uskoa omiinsa.

Paikalla olijat puhuvat kampanjoinnin sujumisesta, joka maan eri puolilla noudatteli erilaisia koronarajoituksia. Kainuussa voitiin kampanjoida ihan perinteisesti. Makkaraa on mennyt.

Pohjois-Pohjanmaan toimijat ovat iloisia vaaleja edeltäneestä lauantaista, jolloin ulkotiloja koskeneet rajoitukset hellittivät ja kauppakeskus Valkean edessä oli vilkasta. Kolmen tunnin aikana meni yli 30 litraa kahvia ja tunnelma oli hyvä.

Tuloksia odotellessa on aikaa veikata äänestysprosenttia. Jääkö se alle 40:n vai kipuaako 50:n paremmalle puolelle?

Ennakkoäänten perusteella lopullisia lukemia ei vielä uskalleta arvailla, sillä siksi erikoinen tilanne on nyt ollut. SDP:n perinteisimmät äänestäjät käyvät uurnilla vaalipäivänä, sanoo Vesa Saarinen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.