Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Sanoma aloit­taa yt-neu­vot­te­lut alueel­li­sis­sa ja pai­kal­li­sis­sa uu­tis­toi­mi­tuk­sis­sa – voivat johtaa 26 työn­te­ki­jän ir­ti­sa­no­mi­seen

Sanoma Media Finland aloittaa yt-neuvottelut alueellisissa ja paikallisissa uutistoimituksissa. Yhtiön mukaan taustalla on Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen tammikuun lopussa sekä paikallismedioiden toimintamalliin suunniteltu muutos.

Neuvottelun piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Aamulehden toimituksessa, Satakunnan Kansan yhteistoimituksessa, muiden Sanoman paikallismedioiden toimituksissa sekä Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimituksessa. Yt-neuvottelut voivat johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Sanoman mukaan Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa on tarkoitus korvata Lännen Median aiemmin tuottama sisältö Sanoman verkostossa tuotetulla sisällöllä. Sanoman mukaan tämä voi olla esimerkiksi STT:n tai Helsingin Sanomien sisältöä.

Sanoma suunnittelee myös organisoivansa Pirkanmaan lehtien kokonaisuuden ja niiden toimintamallin uudelleen. Uudelleenjärjestelyssä ovat mukana Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti, Nokian Uutiset, Suur-Keuruu, Tyrvään Sanomat ja Valkeakosken Sanomat.

Satakunnassa toimivat Sanoman paikallismediat on jo aiemmin hallinnollisesti organisoitu osaksi Satakunnan Kansaa, missä tehdään myös niiden tekninen taitto. Satakunnan kokonaisuuteen suunnitellaan liitettäväksi Rannikkoseutu. Mukana ovat jo Kankaanpään Seutu, Merikarvia-lehti ja Sydän-Satakunta.