Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Sanna Marinin yk­si­sil­mäi­nen puo­lus­ta­mi­nen tuo mieleen Donald Trumpin fa­naat­ti­sen kan­na­tuk­sen, ja siitä on syytä huo­les­tua

”Voisin seisoa keskellä katua ja ampua jonkun, enkä menettäisi yhtään ääntä”, uhosi Donald Trump ensimmäisen vaalikampanjansa aikana. Pääministerimme Sanna Marin alkaa näemmä lähestyä samaa tilannetta. Enkä nyt vertaa Marinin bilesekoilua kenenkään ampumiseen, vaan puhun siitä fanaattisesta kyseenalaistamattomuudesta, jota kummankin johtajan kannattajalaumat ovat osoittaneet.

Siitähän ei pääse mihinkään, että bilevideot ja niiden jälkipuinti todistivat Marinin harkintakyvyn ja kypsyyden puutteen sekä pääministeri-instituutiota rapauttavan käytöksen. Mutta somen marinistit väänsivät itsensä oudompiin asentoihin kuin taikurin ilmapallot puolustaessaan ja vähätellessään pääministerin monia epämiellyttäviä kysymyksiä herättävää örvellystä.

Kun minkään kyseenalaisen kiistäminen ei enää käynyt kysymykseen, mukaan otettiin sellaisia kummallisuuksia kuin ”Kekkonenkin oli kännissä”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.