Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Sanna Marin kom­men­toi Huol­to­var­muus­kes­kus-ko­hua Ou­lus­sa: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Lounema ir­ti­sa­nou­tui itse teh­tä­väs­tään

Oulu
Pääministeri Sanna Marin kommentoi Oulun-vierailullaan myös Huoltovarmuuskeskukseen ja epäonnistuneisiin maskikauppoihin liittyvää kohua.
Pääministeri Sanna Marin kommentoi Oulun-vierailullaan myös Huoltovarmuuskeskukseen ja epäonnistuneisiin maskikauppoihin liittyvää kohua.
Kuva: Tiina Wallin

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajana toiminut Tomi Lounema sanoi viime vuoden keväällä kantavansa täyden vastuun siitä, mitä HVK:ssa on tehty.

– Tämän mukaisesti hän on toiminut. Hänhän itse irtisanoutui omasta tehtävästään, ja työ- ja elinkeinoministeriö tietenkin HVK:n ohjaajana pyysi tuolloin selvitystä, Marin sanoi toimittajille lauantaina Oulussa.

Epäonnistunut maskikauppa tuli julkisuuteen viime vuonna huhtikuun alussa, minkä jälkeen Lounema erosi tehtävästään HVK:n toimitusjohtajana. Marin oli aiemmin samana päivänä ilmoittanut, ettei Lounema enää nauti hänen luottamustaan.

Syyttäjälaitos kertoi aiemmin tässä kuussa, ettei Lounemaa ja kahta muuta HVK:n entistä johtajaa vastaan nosteta syytteitä epäonnistuneista maskikaupoista, koska ei ole todennäköisiä syitä epäillä entisiä johtajia rikoksesta.

Lue myös: SDP jul­kis­ti alue­vaa­li­oh­jel­man­sa Ou­lus­sa: Puolue ko­ros­taa työssä jak­sa­mis­ta ja aikoo jul­kais­ta jo­kai­sel­le hy­vin­voin­ti­alueel­le omat vaa­li­ta­voit­teet