Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

San­ki­vaa­ran ja Vir­pi­nie­men golf­ken­tät avau­tu­vat lop­pu­vii­kos­ta – Ou­lu­jo­ki­laak­son ken­täl­le pääsee jo pe­laa­maan

Neljän ihmisen talkooporukka viimeisteli Virpiniemen golfkenttää pelikuntoon keskiviikkona.

Jaakko Latvala (vas.) ja Pasi Voutilainen ovat yhtä mieltä siitä, että golf on ihmisille turvallinen ulkoliikuntamuoto myös korona-aikana. Kuva kesältä 2019.
Jaakko Latvala (vas.) ja Pasi Voutilainen ovat yhtä mieltä siitä, että golf on ihmisille turvallinen ulkoliikuntamuoto myös korona-aikana. Kuva kesältä 2019.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Neljän ihmisen talkooporukka viimeisteli Virpiniemen golfkenttää pelikuntoon keskiviikkona.

Ohjelmassa oli muun muassa viheriöiden ympäristön siivoamista kentän alueelta.

Virpiniemi Golf avaa kenttänsä osakkaille ja pelioikeuden omistajille lauantaiaamuna kello kahdeksan.

– Käymme juuri läpi pelaamiseen liittyvää ohjeistusta, Virpiniemi Golfin toimitusjohtaja Pasi Voutilainen sanoo.

– Mielestäni golf on yksi turvallisimmista ulkoliikuntamuodoista näinä aikoina. Meillä on täällä paljon hehtaareja käytössä, joten tarvittavien turvavälien pitäminen onnistuu helposti.

Virpiniemi Golf avaa pelaajiensa käyttöön aluksi puolikkaan kentän kesägriineillä. Ravintolapalvelut ovat kiinni, mutta range on normaaliin tapaan pelaajien käytössä.

– Taidamme pysyä neljän hengen ryhmäkoossa, vaikka tiedän, että monilla kentillä ryhmien kokoa on pienennetty kolmeen tai kahteen pelaajaan. Luotamme täysin, että pelaajamme ovat vastuullisia ja noudattavat annettua turvaohjeistusta, Voutilainen toteaa.

Sankivaaran kenttä avautuu pelaajien käyttöön talvigriineillä perjantaina kello 10. Oulun Golfin toimitusjohtaja Jaakko Latvala kertoo, että Sankivaarassa pelikauden aloitukseen on varauduttu monin poikkeuskeinoin.

– Olemme ottaneet käyttöön kolmen hengen lähdöt. Riskiryhmiin kuuluvat voivat tiputtaa pelaajaryhmän koon tarvittaessa myös kahteen eli esimerkiksi iäkkäämpi pariskunta voi kiertää kenttää halutessaan rauhassa keskenään.

– Noudatamme muutenkin yleistä ohjeistusta. Lippuun ei saa koskea, turvavälit täytyy pitää ja kätteleminen sekä halaaminen ovat kiellettyjä. Kärryjä puhdistamme entistäkin tarkemmin ja suosittelemme hanskojen käyttämistä. Lisäksi annamme jokaiselle pelaajalle oman pienen haravan mukaan kierrokselle, ettei bunkkereiden jälkiä tarvitse paikkailla yhteisillä välineillä.

Sankivaaran rangella on käytössä vain joka toinen lyöntipaikka.

Oulun alueen kentistä ovensa avasi ensimmäisenä Muhoksella sijaitseva Oulujokilaakson kenttä, jonka talvigriinit avautuivat pelaajille vappuna.

Oulujokilaakson Golfin hallituksen puheenjohtajan Jani Niirasen mukaan kentällä on ollut alkuviikon aikana suhteellisen vilkasta.

– Parkkipaikat ovat olleet täynnä. Kentällä on ollut kymmeniä kiertäjiä päivittäin. Kaikki on sujunut jouhevasti.

Oulujokilaakson kentällä pelataan pääsääntöisesti kahden pelaajan ryhmissä, jos pelaajat eivät ole samaa perhettä tai työporukkaa.

– Meillä on käytössä yleiset turvaohjeistukset ja desinfiointia on lisätty. Lisäksi olemme asentaneet kuppeihin ylimääräiset täytteet, ettei lippuun tarvitse koskea, kun ottaa pallon pois reiästä.