Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sallan ja Posion ve­nä­läis­opis­ke­li­jat pa­la­si­vat syys­lo­mal­ta täy­si­lu­kui­si­na – väit­tei­tä nuo­ru­kai­sil­le Venäjän puo­lel­la an­ne­tuis­ta kut­sun­ta­mää­räyk­sis­tä ei ole voitu vah­vis­taa

Syysloman aluksi, 14. lokakuuta, Sallan ja Posion lukioiden venäläisopiskelijat saivat ikävän tiedoksiannon kouluistaan. Lukioiden rehtorit kertoivat opiskelijoilleen, että nuoret miehet saattavat olla kutsuntauhan alla Venäjän puolella.

Taustalla oli kertomus Suomesta kotiseudulleen matkanneista venäläisopiskelijoista, jotka oli pysäytetty rajanylityksen jälkeen ja viety kutsuntatoimistoon. Tieto ei ollut peräisin virallisista lähteistä.

Huhut Suomessa asuvien venäläisnuorukaisten pakkovärväyksistä Ukrainan sotaan kuitenkin levisivät.

Lue tausta: Posion ja Sallan ve­nä­läis­opis­ke­li­joil­le kyl­mää­vä tieto syys­lo­man aluksi – ­Suo­mes­ta ko­ti­seu­duil­leen mat­kan­nei­ta nuo­ru­kai­sia otettu kiinni Venäjän puo­lel­la ja viety vär­vät­tä­vik­si ar­mei­jaan

Lapin Kansa soitti maanantaina 24. lokakuuta Sallan ja Posion lukioihin sekä myös Kainuun ammattiopistoon kysyäkseen venäläisopiskelijoiden tilanteesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.