Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Saksan kisat päät­tyi­vät voi­tos­ta huo­li­mat­ta – Japani nousi loh­ko­voit­toon voit­ta­mal­la Es­pan­jan, joka eteni jatkoon loh­ko­kak­ko­se­na

Doha
Saksan ja Costa Rican välisessä ottelussa tehtiin MM-historiaa, kun erotuomarina oli ensimmäistä kertaa nainen eli ranskalainen Stephanie Frappart.
Saksan ja Costa Rican välisessä ottelussa tehtiin MM-historiaa, kun erotuomarina oli ensimmäistä kertaa nainen eli ranskalainen Stephanie Frappart.
Kuva: Ronald Wittek

Jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen alkulohko E:n päätöskierros tarjosi hurjaa draamaa ja loppuvihellysten jälkeen tragediaa jalkapallomahti Saksalle. Se voitti Costa Rican 4–2, mutta kun Japani yllätti Espanjan 2–1, etenivät Japani ja Espanja jatkoon. Saksa ylsi tasapisteisiin Espanjan kanssa, mutta Espanja otti lohkon kakkossijan paremmalla maalierolla.

Saksa ja Espanja johtivat avauspuoliajan jälkeen 1–0, mutta toiset puoliajat toivat hullunmyllyä. Japani nousi kahdella pikamaalilla johtoon ja myös Costa Rica kampesi 2–1-johtoon Saksasta. Tuossa vaiheessa sekä Japani että Costa Rica olivat menossa jatkoon, mutta Costa Rican unelma musertui Saksan rynniessä rinnalle ja ohi. Espanja puolestaan ei ikinä noussut tasoihin, mutta tappiokin riitti lopulta jatkopaikkaan.

Nelinkertaiselle maailmanmestarille Saksalle varhainen MM-karsiutuminen on toinen peräkkäinen. Sen pelit päättyivät alkulohkoon myös Venäjän kisoissa 2018.

Japani kohtaa MM-pudotuspelien avauskierroksella Kroatian maanantaina, Espanja saa vastaansa Marokon tiistaina.